Neden Fakültemiz

     Fakültemiz Kırıkkale Üniversitesi’nin 10. Fakültesi olarak 2009 yılında eğitim ve öğretime başlamış ve bölümlerimiz beşinci dönem mezunlarını vermiştir. Fakültemiz, Üniversitemizin Sağlık Yerleşkesi içerisinde bulunmakta olup, ana kampüsünde bulunan olanakları ve sosyal imkânları kullanmakta, kütüphane, öğrenci yurtları, sağlık hizmetlerini öğrencilerine ana yerleşke içinde sunmaktadır. Fakültemiz genç ve dinamik öğretim elemanı kadrosuna sahiptir. Fakültemiz bünyesindeki tüm bölümlerimiz sağlık alanına yönelik temel bilgi ve becerilerle donatılmış sağlık insan gücü yetiştirmektedir. Ülkemizdeki sağlık insan gücüne duyulan gereksinim düşünüldüğünde, mezunlarımızın istihdam sorunu yaşamamaları önemli bir avantaj olarak görülmektedir.


  Fakültemizde halen Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik ile Sosyal Hizmet bölümlerinde aktif eğitim-öğretim verilmektedir. Fakültemiz bünyesinde yaklaşık 200 lisans, 50 yüksek lisans öğrencisi eğitim almaktadır. Fakültemiz bölümlerinde, Avrupa Birliği Bologna Süreci kapsamında oluşturulan müfredat doğrultusunda, öğrenci merkezli eğitim yürütülmekte, fakülte içi ve fakülte dışı seçmeli derslerle zenginleştirilmiş bir program verilmektedir. Fakültemiz öğrencileri birinci sınıftan itibaren uygulama ağırlıklı derslerle mesleki bilgi ve becerilerini yaparak-uygulayarak öğrenmektedir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüz öğrencileri “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarı”nda fiziksel fonksiyonların ölçüm ve değerlendirilmesi, yaşam kalitesinin sağlanması, hareket sistemi bozukluklarının önlenmesi, var olan sağlık sorunlarında bireyin topluma kazandırılması konularında gerekli bilgi ve becerileri kazanmakta, 125 yataklı Fiziksel Tıp hastanemiz yanında ilimizdeki tüm hastanelerde, hastane ve toplum ağırlıklı uygulamalarla mesleki olarak donanımlı yetişmektedir.

  Fakültemizde halen Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik ile Sosyal Hizmet bölümlerinde aktif eğitim-öğretim verilmektedir.  




     Fakültemiz bölümlerinde, Avrupa Birliği Bologna Süreci kapsamında oluşturulan müfredat doğrultusunda, öğrenci merkezli eğitim yürütülmekte, fakülte içi ve fakülte dışı seçmeli derslerle zenginleştirilmiş bir program verilmektedir. Fakültemiz öğrencileri birinci sınıftan itibaren uygulama ağırlıklı derslerle mesleki bilgi ve becerilerini yaparak-uygulayarak öğrenmektedir.




      Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüz öğrencileri “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarı”nda fiziksel fonksiyonların ölçüm ve değerlendirilmesi, yaşam kalitesinin sağlanması, hareket sistemi bozukluklarının önlenmesi, var olan sağlık sorunlarında bireyin topluma kazandırılması konularında gerekli bilgi ve becerileri kazanmakta, 125 yataklı Fiziksel Tıp hastanemiz yanında ilimizdeki tüm hastanelerde, hastane ve toplum ağırlıklı uygulamalarla mesleki olarak donanımlı yetişmektedir. 



     Hemşirelik bölümümüz öğrencileri, “Donanımlı Hemşirelik Teknik Beceri Laboratuvarı”nda hasta ve sağlıklı bireyin günlük yaşam aktivitelerine yönelik gerekli tüm becerileri kazanmakta, eğitimleri süresince her dönem ayaktan bakım merkezleri ya da yataklı tedavi kurumlarında her yaş dönemine yönelik bakım yaklaşımlarını 350 yataklı Tıp Fakültesi Hastanemiz yanında ilimizdeki tüm sağlık kuruluşlarında görerek-yaparak öğrenmektedir.


      Çocuk Gelişimi bölümümüz, “Donanımlı Çocuk ve Aile Danışmanlık Ünitesi”nde aktif olarak aile danışmanlık hizmetleri yürütmekte ve “ Drama Eğitimi Salonun”da çeşitli etkinliklerle öğrencilerine zengin alan uygulamaları ile ilimizdeki kreşlerde, hastanelerin çocuk ünitelerinde ve çeşitli kurumlarda sağlam ya da engelli çocuklara yönelik eğitim olanağı sunmaktadır.


      Sağlık Yönetimi bölümümüz, sağlık yönetim ilkeleri, sağlık politikaları, sağlık işletmesi, finansmanı ve sağlık hukuku ağırlıklı müfredatla ve Üniversite, Devlet ve Özel Hastanelerde zengin uygulama deneyimi ile alanında donanımlı sağlık yöneticileri yetiştirmektedir.


      Fakültemiz beslenme ve diyetetik bölümünde bireylerin ve toplumun beslenme durumunun ve beslenme sorunlarının belirlenmesi, değerlendirilmesi ve çözümünde, beslenme, besin ve sağlık plan ve politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında destek verebilecek, toplumda sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratacak, yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla sağlıklı beslenme bilinci kazandıracak, her yaş grubu ve özel durumlara yönelik olarak bireylere ve topluma danışmanlık edecek, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde görev alacak diyetisyenleri, Fakültemiz bünyesinde yer alan 2 beslenme ilkeleri laboratuvarı, 1 biyokimya laboratuvarı ve antropometri laboratuvarları yanında, Tıp Fakültesi hastanemiz ve ilimizdeki hastanelerde ve toplu beslenme yapılan kurumlarda uygulama imkanı bulmaktadır.


     Sosyal Hizmet Bölümümüz, bireylerin, ailelerin, grupların ve toplumun iyilik halini artırmak için sosyal değişime, insan ilişkilerinde sorun çözmeye, güçlenmeye ve özgürleşmeye katkı sağlayan bir meslektir.  Bölümümüz ilimizdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmakta ve uygulamalarını yürütmektedir.


     Fakültemiz aynı zamanda Üniversitelerin Eğitim- Araştırma Faaliyetlerinin yanında Topluma yönelik yüklendiği sorumluluğun bilincinde ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyum, konferans, bilimsel toplantılar düzenleyerek öğrencilerine ve toplumun gelişimine katkı vermektedir. Bu katkı, Fakültemiz toplulukları tarafından da yürütülmektedir.  Fakültemizde her bölümün topluluğu bulunmaktadır.

     Tüm öğrencilerimizi sevgi dolu, iletişime açık, kendilerini ifade edebilecekleri bir fakülteye, aramıza bekliyoruz.


                                                                                                        Saygılarımızla.

                                                                                                           DEKANLIK